Wat doen wij?

Kinderfysiotherapie in Watergraafsmeer Amsterdam

Hoe gaan wij te werk?

Kinderfysiotherapie voor baby’s tot tieners

Onze filosofie is om kinderen zelf gedoseerd (stap voor stap) te laten oefenen en de wereld om hun heen te ontdekken. Op deze manier kunnen de kinderen motorisch, cognitief, sociaal en emotioneel gezond groeien.

Ook zien we het kind graag groeien in zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen ontstaat door heel veel te bewegen en het vermogen om onafhankelijk te zijn van anderen. Wij streven bij elke behandeling een situatie te creeren waarin het kind zich veilig en op zijn gemak voelt en plezier heeft in de oefeningen. Behandelingen worden altijd afgestemd op interesse, leerstijl en belevingen van het kind.

Als uitgangspunt geldt dat zowel de ouders als het kind zich gehoord voelen en wij samen het beste resultaat halen.

Aanmelden

Kinderen met een hulpvraag rondom bewegen kunnen altijd terecht bij de kinderfysiotherapeut. Daar is geen verwijziging voor nodig. Aanmelding doe je eenvoudig door contact met ons op te nemen. Vervolgens maken we een een afspraak voor een intake. Lees hieronder hoe we vervolgens te werk gaan.

Intake

Het gesprek vindt altijd plaats met de ouder/verzorger en het kind. Tijdens de intake bespreken we de reden van aamelding en de hulpvraag. Daarna volgt het onderzoek.

Onderzoek

Bij het onderzoek zal de kinderfysiotherapeut de problemen of klachten in kaart brengen. Dat doen we met behulp van lichamelijke observatie, gestandardiseerde meetinstrumenten en gericht bewegings- en motorisch onderzoek. Aan de hand van de uitkomsten bepalen we of er behandeling met kinderfysiotherapie nodig is. Indien kinderfysiotherapie inderdaad toepasbaar is, worden het behandeplan en de doelen vastegesteld. Dit doen we altijd in overleg met ouders/verzorgers en het kind.

Behandeling

Wij passen functionele oefentherapie toe in onze behandelingen. Tussentijds evalueren we regelmatig om de progressie in de gaten te houden. Ook spreken we tijdens het traject, indien gewenst, met verwijzers, leerkrachten, sport trainers en andere betrokkenen om een goede samenwerking  en de gewenste resultaten te bereiken.

Vergoeding

Kinderen onder 18 jaar hebben altijd recht op 18 behandelingen kinderfysiotherapie per jaar via de basisverzekering zonder eigen risico.

Aanmelden

Je kunt zonder verwijzing bij een kinderfysiotherapeut terecht. Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Het kind en het gezin staan voor ons altijd centraal!

× Stel je vraag direct aan de kinderfysio